Olympisch lespakket IK.JIJ.WIJ

Al vele jaren ontwikkelen NOC*NSF en het Olympisch Stadion Amsterdam een Olympisch lespakket voor alle basisschoolleerlingen. Met het oog op de Spelen in Rio 2016 is het educatieve programma IK.JIJ.WIJ geactualiseerd. Eerder verscheen al een Olympisch lespakket rondom Londen 2012 en Sochi 2014. Het lesprogramma belicht in uiteenlopende sportieve lessen de drie Olympische kernwaarden excelleren, respect en vriendschap. Met het levendige lespakket wordt op een actieve manier een kijkje genomen in de wereld van de Olympische Spelen.

Het Olympisch lespakket IK.JIJ.WIJ is geschikt voor alle groepen van de basisschool. Er zijn verschillende modules voor de groepen 1 tot en met 4, voor groep 5/6 en voor groep 7/8. De modules zijn gemakkelijk los in te zetten. Voor de groepen 1 tot en met 4 bestaat de module uit gymlessen, filmpjes, kleurplaten en een quiz. De hogere groepen krijgen te maken met sociaal-maatschappelijke vraagstukken en opdrachten die aansluiten op de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. Maar, ook zij kunnen filmpjes bekijken en aan de slag met knutselopdrachten tijdens handvaardigheid. Het lespakket is volledig digitaal en kosteloos te gebruiken.

Sportlessen van de sportbonden
De basisschoolleerlingen kunnen de Olympische Spelen ook sportief beleven. Veertien sportbonden stellen kant-en-klare sportlessen beschikbaar.