Educatieve games

Tips voor thuis

Galgje Zin in een kort spelletje tussendoor? Doe dan een potje galgje, wie kent het niet. En digitaal in winterthema of met een donut natuurlijk nog leuker!
Leeftijd: 6-12 jaar
Speel galgje
Online afvalspelKinderen produceren gemiddeld dagelijks 1,5 kilo afval. Ook krijgen kinderen tijdens het buitenspelen regelmatig te maken met zwerfafval. Met het online afvalspel wordt afval opruimen heel leuk! Er zijn twee levels. Eerst wordt buiten zwerfafval opgeruimd, daarna doen de kinderen binnen het afval in de goede bak.
Leeftijd: 4-7 jaar
Online afvalspelWaterland KlimaatspelMet de nieuwe minigames van Droppie Water voor groep 7/8 ontdekken kinderen spelenderwijs wat zowel waterschappen als inwoners kunnen doen om met effecten van klimaatverandering om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld je tuin inrichten? En waar moet in tijden van droogte het water als eerste naartoe?
Leeftijd: 9-12 jaar
Waterland klimaatspelMolenspelMet vier verschillende molenspellen ontdekken kinderen alles over de werking van de windmolen, de watermolen en de molengang en over hoe windrichting en windkracht werkt. Kinderen kunnen zelf de molen in beweging zetten door de juiste keuzes te maken.
Leeftijd: 8-12 jaar
Kies een molenspel