European Youth Olympic Festival

Lessenserie over het EYOF Utrecht 2013

De lessenserie bij het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013 en het Achmea High Five Challenge (AchmeaH5C) programma is een digitaal lespakket. Bestaande uit drie interactieve lessen met Olympisch materiaal voor groep 5 t/m 8 (primair en speciaal onderwijs) en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn geschikt voor het digitaal schoolbord en flexibel, direct en eenvoudig te gebruiken.

Het materiaal bestaat uit drie lessen, waarvan de eerste door iedereen te gebruiken is. Les 2 en 3 gaan specifiek over De Sportdagen die in juni 2013 bij sportcomplex Olympos in Utrecht gehouden werden. Deze lessen zijn dan ook met name geschikt voor groepen en klassen die meedoen aan deze sportdagen.

De Olympische Spelen kennen we allemaal. Een mondiaal sportevenement. Iedere vier jaar de Zomerspelen en daar tussenin de vierjaarlijkse Winterspelen. Voor de Europese jeugdsporters, 13 t/m 18 jaar, is er voor de 12e keer het European Youth Olympic Festival (EYOF). Van 14 t/m 19 juli 2013 streden 2300 atleten uit maar liefst 49 Europese landen om de medailles in 9 takken van sport in Utrecht. Daaromheen werden allerlei evenementen georganiseerd, om de Nederlandse Jeugd te stimuleren om meer te bewegen, onder de naam Achmea High Five Challenge (AchmeaH5C). Het is het side-eventsprogramma dat voor, tijdens en na het EYOF Utrecht 2013 jongeren in Utrecht, de regio en heel Nederland de jeugd in aanraking brengt met bewegen en een gezonde levensstijl. De Nederlandse jeugd ervaart het Olympisch gevoel en ontdekt hierbij hun eigen talent!