Euthanasie doodnormaal

Digitale lesmodule om euthanasie bespreekbaar te maken voor bovenbouw havo/vwo

Euthanasie komt regelmatig in het nieuws. Dat is niet zo vreemd: Nederland heeft een unieke euthanasiewet én het onderwerp leeft in de Nederlandse samenleving. Euthanasie is en blijft een persoonlijke keuze. De discussie gaat meestal over de uitvoering van de wet. Wanneer kan het wel en wanneer niet?

Niet iedereen in Nederland weet wat euthanasie precies is. Zeker voor de meeste jongeren is euthanasie geen dagelijks gespreksonderwerp. Praten over de dood schrikt jongeren af. Vaak denken zij pas over de dood na als zijzelf of mensen in hun omgeving ziek worden. De website www.euthanasiedoodnormaal.nl is speciaal ontwikkeld om jongeren te informeren over euthanasie en het gesprek hierover op gang brengen.

Euthanasie kan besproken worden vanuit diverse invalshoeken: vanuit (medisch-)ethisch, maatschappelijk, cultureel, religieus en persoonlijk perspectief. Het gaat over leven en dood en over waarden en normen. Euthanasie is daarom een zeer geschikt onderwerp voor jouw lessen Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen, Levensbeschouwing of Nederlands. De digitale lesmodule www.euthanasiedoodnormaal.nl helpt je hierbij.