De Geldkoffer (po)

Omgaan met geld

Jong geleerd is oud gedaan. Wie op jonge leeftijd met geld leert omgaan kan dit ook op latere leeftijd, aldus NIBUD-onderzoek. Een deel van de tien- tot twaalfjarige leerlingen leent echter al geld, steeds meer jongeren bouwen schuld op.

Met De Geldkoffer kijken leerlingen naar het ‘eigen huishoudboekje’, zakgeld, bestedingen en verdiensten. Ze speuren naar de herkomst van geld, ontdekken de realiteit van plastic geld en het nut en de fijne kanten van sparen. Ze maken keuzes in het omgaan met risico’s en sparen voor later. De Geldkoffer gaat uit van praktische leerdoelen: bijna alles in het leven kost geld, omgaan met geld betekent keuzes maken, lenen lost problemen niet op.

Het pakket bestaat uit werkmateriaal als leerlingenkranten, werk-, foto- en testbladen en een docentenhandleiding. Daarnaast ontvangt u een verzekeringsspel, postermateriaal en maken leerlingen gebruik van een internetpagina. Het materiaal is als losse modules of als project inzetbaar, zowel klassikaal als in groepsverband of individueel. De lessen geschiedenis, rekenen, maatschappelijke vorming, tekenen en beeldende vorming lenen zich uitstekend voor De Geldkoffer. Alle werkvormen vragen een minimale voorbereidingstijd.

De Geldkoffer ontving nominaties voor de Nationale Kinderkroon 2006 en de Taxmanprijs 2008 en is gemaakt in opdracht van NIBUD.

Wegens groot succes is De Geldkoffer op dit moment uitverkocht.