Gezonderwijs PO

Website over voeding en bewegen

Opgroeiende kinderen hebben gezonde voeding en voldoende beweging nodig.De site www.gezonderwijs.nl heeft tot doel alles wat er voor het primair onderwijs is ontwikkeld op het gebied van voeding en bewegen op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier te presenteren.

De kern van de site is een database waarin leraren, directie en ondersteunend personeel op basis van duidelijke zoekcriteria relevante materialen en programma’s kunnen vinden. Daarnaast biedt de site ook eigen content in de vorm van tips, spelletjes en lessuggesties, vooral op die gebieden waar nog weinig materiaal voor is ontwikkeld.

De site is ingericht als een schoolgebouw. De leerkracht kan voor relevant materiaal terecht in het groepslokaal, de directeur in de directiekamer en de vakleerkracht bewegingsonderwijs in de gymzaal. Verschillende herkenbare iconen verfijnen de zoekopdracht verder. Natuurlijk kan er ook gezocht worden op trefwoord of via een simpel zoekformulier.

De site is gemaakt in opdracht van Stichting Voedingscentrum Nederland, De Nederlandse Hartstichting en De Nederlandse Zuivel Organisatie. Gezonderwijs ontving in 2008 een Comenius EduMedia Zegel.