Handvaardigheid en knutselen

Tips voor thuis

Dieren knutselenOm kinderen de natuur en dieren te laten respecteren, helpt het om te werken vanuit verhalen. Bijvoorbeeld aan de hand van knutselwerkjes. Zo gaan de verhalen ook ├ęcht leven bij de kinderen en bereik je meer betrokkenheid. Lekker knutselen dus en verkoop je knutsels daarna voor het goede doel, het Wereld Natuur Fonds.
Leeftijd: 4-8 jaar
Dieren knutselen
InsectenknutselsKijken jullie ook al uit naar de lente? Dan komen de insecten weer naar onze tuinen en onze balkons. Insecten zijn hele bijzondere beestjes. Bereid jullie alvast voor op de lente en maak een insectenhotel voor in de tuin of knutsel een cool insect. Met onze knutselvlogs maak je gemakkelijk een dagpauwoog, libelle, oorworm of een sluipwesp. Of je maakt je eigen verhalen stenen van kriebelbeestjes.
Leeftijd: 8-11 jaar

Alle knutselvlogsInstructie insectenhotelMaak kunst van afvalAfval recyclen kan heel leuk zijn, zeker als je er kunst of sieraden van maakt. Wat dacht je van mooie nieuwe armbandjes of een robot van afval? Of maak zelf muziekinstrumenten. Aan de slag met afval dus!
Leeftijd: 4-12 jaar
AfvalknutselsZwerfafval Fanfare