Les je dorst!

Educatief platform over kraanwater

Vers en veilig kraanwater. Het lijkt vanzelfsprekend maar er gaat veel aan vooraf om water uit de kraan te laten komen. Met Les je dorst ontdekken leerlingen van groep 1 tot en met 8 op hun eigen niveau spelenderwijs alles over de wereld van kraanwater.

Op het educatieve platform gaan leerlingen aan de slag met thema’s als kraanwatergebruik thuis, water in je lichaam en het zuiveren van water. Aan de hand van frisse animaties, heldere filmpjes, digitale verwerkingsopdrachten, en ervaringsgerichte proefjes besteedt Les je dorst op interactieve wijze aandacht aan kraanwater.

Brabant Water wil kinderen stimuleren om meer kraanwater te drinken. Het is tenslotte gezond en altijd en overal beschikbaar. Ook in de klas. Vraag op www.lesjedorst.nl en herbruikbare bidon aan voor je leerlingen. Deze kunnen leerlingen keer op keer opnieuw vullen met lekker en gezond drinkwater.

Gastlessen
Liever onder begeleiding van een getrainde gastdocent aan de slag? Ook dat kan. De gastdocenten geven gratis les op scholen in Brabant. Je kunt op www.lesjedorst.nl een gastles aanvragen.

Les je dorst is ontwikkeld in opdracht van drinkwaterbedrijf Brabant Water.