Natuur en milieu

Leuke activiteiten voor thuis

Breng leven in je tuinMet het werkblad en informatieblad ontdekken kinderen alles over insecten én leren ze hoe ze deze kleine beestjes kunnen helpen. Het gaat over bekende beestjes zoals lieveheersbeestjes, vlinders en spinnen, maar zeker ook over minder bekende insecten zoals de libelle, oorworm en de sluipwesp. Gebruik ook het plantenblad om van de tuin een insectenparadijs te maken!
Leeftijd: 8-11 jaar
Werkblad kleine beestjesInformatieblad kleine beestjesLijst insectenplantenTim zoekt de koeDagelijks eten of drinken kinderen verschillende zuivelproducten: (drink)yoghurt, boter, allerlei soorten kaas, vla en melk natuurlijk. In dit digitale prentenboek gaat Tim op zoek naar de koe op zijn melkpak en ontdekt waar zuivel vandaan komt.
Leeftijd: 4-7 jaar
Luisterboek Tim zoekt de koeSchone buurtDe Landelijke Opschoondag is helaas verschoven naar september. Maar dat betekent niet dat je nu niet iets kunt doen met het onderwerp zwerfafval. Voor jonge kinderen zijn er leuke Supporter van Schoon-kleurplaten. En voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er superleuke puzzelboekjes.
Leeftijd: 4-12 jaar
Supporter van Schoon-kleurplatenKlasseBoekjes Afval