Natuurlijk Zuivel!

Werkboekjes en interactieve website over zuivel voor groep 1-8

Dagelijks eten of drinken kinderen zuivelproducten. Welke weg heeft melk afgelegd voor het melkpak thuis in de koelkast staat? Hoeveel magen heeft een koe? Hoe wordt kaas gemaakt? Hoe houden boeren rekening met de natuur? En wat zijn de kenmerken van een melkveehouderij? Met de werkboekjes en digimodule van Zuivelonline ontdekken leerlingen de antwoorden op deze vragen.

Voor groep 5/6 en 7/8 zijn er de werkboekjes Natuurlijk Zuivel. Groepen 1-4 kunnen aan de slag met het prentenboek Tim zoekt de koe.

De digibordmodule is voor de midden- en bovenbouw. De opdrachten kunnen naast of in plaats van de bestaande werkboekjes over zuivel worden ingezet. Voor de onderbouw (groep 1-4) is het prentenboek gedigitaliseerd met voice-over. Op deze manier komt het verhaal nog meer tot leven in de klas.

De materialen zijn zeer geschikt als basis voor een uitgebreid project over zuivel en als praktische aanvulling op de lessen uit je eigen methode over zuivel, voeding of de boerderij.

De werkboekjes en digibordlessen van Zuivelonline zijn ontwikkeld voor de Nederlandse Zuivel Organisatie in opdracht van ZuivelNL.