Email niet leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Special NOT 22-26 januari 2019

Kom naar onze stand

Win: schoolreis naar het Spoorwegmuseum!

Zoals altijd staat Podium voor Onderwijs ook dit jaar weer met veel plezier op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Van 22 t/m 26 januari is de Jaarbeurs in Utrecht dé inspiratieplek voor onderwijsprofessionals. Je vindt ons, samen met onze partners in Hal 1, stand E113.

Laat je badge scannen en maak kans op een schoolreisje met je klas naar het Spoorwegmuseum!

Naar de NOT maar nog geen kaartje? Registreer je gratis via deze link.

Neem gratis lesmaterialen mee

Maak kennis met onze onderwijsprofessionals

Bezoek onze stand en bekijk onze nieuwste educatieve materialen. Probeer onze digibordmodules uit, zet een VR-bril op én neem direct gratis lesmaterialen mee. Ook gaan we graag met je in gesprek over jouw onderwijservaringen.

Bekijk onze lessen met VR-bril!

Mediawijsheid voor praktijkonderwijs

Waar kan een foto terechtkomen die je via sociale media verspreidt? Kun je verwachten dat vrienden jouw WhatsApp-bericht direct beantwoorden? Voor het praktijkonderwijs is een speciale les met 360 graden video’s ontwikkeld. Bekijk op onze stand zélf de filmpjes met een VR-bril.

Kom je niet naar de NOT of wil je direct aan de slag met een onderwerp of project? Bekijk dan alle materialen op podiumvooronderwijs.nl/not2019.

Gratis lesmateriaal en speciale NOT-acties

Laatste Sprookjeskoffers! (PO/BSO)

De NOT is de laatste kans om een van de populaire Sprookjeskoffers met meer dan 50 educatieve activiteiten voor kleuters te bemachtigen. Scholen en bso's die nog geen exemplaar hebben, kunnen op de stand een gratis Sprookjeskoffer ophalen.

Afvalkoffer (PO/BSO)

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag tussen 18 en 23 maart én bestel gratis de nieuwe afvalkoffer met educatieve activiteiten rond zwerfafval en recycling. Meld je op de NOT als Supporter van Schoon en krijg direct een gratis Re-cycle-me-pakket!

Lege batterijen (PO)

Op de nieuwe interactieve zoekplaten speuren leerlingen naar batterijen. Waar vind je batterijen in een klaslokaal, woonkamer of keuken? Ook testen leerlingen hun kennis over batterijen. Haal op onze stand de gratis Batterij Bewaarbox!

Techniekles in het Spoorwegmuseum (PO)

Voor een bijzondere techniekles kun je met groep 3-8 naar Techlab in het Spoorwegmuseum. Onder begeleiding van een Edutrainer werken leerlingen aan 21e eeuwse vaardigheden en ontdekken alles over treintechniek. Maak gratis gebruik van de bijbehorende digibordlessen.

Doodgewoon in de klas (PO)

Kinderen hebben vaak veel vragen over de dood en leren omgaan met verlies is belangrijke bagage voor de toekomst. Veel volwassenen vinden het lastig om met kinderen over de dood te praten. Het gratis online lespakket Doodgewoon in de klas helpt hierbij.

Molens in Nederland (PO)

De Hollandsche Molen heeft voor basisscholen gratis les- en excursiemateriaal én interactieve animaties. Over ons cultureel erfgoed, techniek van molens, waterbeheer en andere molenfuncties. Neem het gratis molen-ontdek-boekje mee!

Leren over water (PO/BSO)

Hoe zorgen de waterschappen voor droge voeten en hoe wordt ons rioolwater eigenlijk schoongemaakt? De antwoorden hierop en meer vind je in de lesmodules droppiewater.nl voor het basisonderwijs en waterwise.nl voor het voortgezet onderwijs.

Euthanasie doodnormaal (VO)

Deze educatieve site maakt het onderwerp euthanasie bespreekbaar in de klas. Aan de hand van korte portretten van patiënten, nabestaanden en artsen ontdekken bovenbouwscholieren welke dilemma’s en overwegingen een rol spelen bij euthanasie.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om je af te melden.
Klik hier om deze nieuwsbrief drie keer per jaar te ontvangen.