E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | lente 2023

 
 
     
 

Bij de start van de lente staan er traditiegetrouw veel activiteiten op het programma. Wat je rondom deze dagen kan doen met je bso-groep of klas?

Dat lees je in deze nieuwsbrief!

 
     
     
     
     
     
 

Landelijke Opschoondag | 13 t/m 18 maart

 
     
     
  Wat pak jij op?

Groep 1-8, bso, voortgezet onderwijs

Wat pak jij op?

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen steken we de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken en pleintjes schoon. Van blikjes rapen tot buurtacties organiseren. Komt jouw school of bso in aanloop naar de Landelijke Opschoondag van 13 t/m 17 maart ook in actie? Maak met zoveel mogelijk leerlingen, ouders en collega’s tijd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Samen maken we heel Nederland schoon! Meld je aan.

 
     
     
     
     
 

Lente | start 21 maart

 
     
     
 

Lente extra's

Zoek je een kort spelletje om tussendoor te doen met je klas? Doe dan een potje galgje. Kies een van de drie niveaus en spelen maar. Je kan de computer een woord laten bedenken of zelf je eigen woord invoeren. Rond het thema lente maakten we ook een leuke timer en een Klasseboekje. Speel galgje of kijk op onze lentepagina.

  Lente extra's
 
     
     
     
     
 

Wereld Water Dag | woensdag 22 maart

 
     
     
  Les je dorst

Groep 1-8

Les je dorst

Woensdag 22 maart is het Wereld Water Dag! Een mooie gelegenheid om dan het onderwerp kraanwater onder de aandacht te brengen in de klas. Met het online educatieplatform Les je dorst leer je jouw leerlingen alles over hoe kraanwater wordt gemaakt en waarom het zo gezond is. Ook ontdek je samen hoe je slimmer om kunt gaan met kraanwater, zodat er ook in de toekomst voor iedereen schoon kraanwater is. Bekijk op de kaart welk drinkwaterbedrijf het water aan de school levert en ga met je leerlingen aan de slag op lesjedorst.nl!

 
     
     
  Water for Life

Groep 3-8

Water for Life

Voor de meeste kinderen in Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Maar helaas is het niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend. Daarom heeft Water for Life een missie: mensen in arme wijken wereldwijd toegang geven tot drinkwater en toilet. Wat heel gewoon is voor de één, maakt een wereld van verschil voor de ander. Dat beswustzijn wil Water for Life bijbrengen met dit lesmateriaal. Schoon water is essentieel voor een goed en gezond leven. Ontdek meer over Water for Life.

 
     
     
  Woudagemaal

Basis- & voortgezet onderwijs

Woudagemaal

Ook een dikke tip in het kader van Wereld Water Dag: bezoek het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Woudagemaal in Lemmer geeft rondleidingen aan schoolklassen. Om het bezoek optimaal voor te bereiden en af te ronden hebben we voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs een introductie- en een verwerkingsles ontwikkeld. Voor jonge kinderen is er een doeboekje, verkrijgbaar aan de balie. Plan je bezoek en ga naar het lesmateriaal.

 
     
     
  Droppies tuin

Groep 5-6

Droppies tuin

Wie kent Droppie Water niet? Al meer dan 40 jaar leert Droppie Water leerlingen in het basisonderwijs alles over water. Voor groep 5/6 is er nu een nieuwe game waarbij kinderen de bloemen in Droppies tuin moeten laten groeien. Nadat ze eerst voldoende regendruppels hebben opgevangen in emmers, kiezen ze vervolgens zelf welke bloemen ze laten groeien. Speel het spel op droppiewater.nl

 
     
     
 

Water in de duinen

Nog zo'n leuk uitje over water: ga met de klas (groep 5-8) naar bezoekerscentrum De Tapuit in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dunea maakt daar drinkwater voor 1,3 miljoen inwoners in Den Haag, Leiden, Zoetermeer en wijde omstreken. In het bezoekerscentrum zie je hoe ze dat doen. Daarnaast leer je er alles over de natuur in het gebied met o.a. de Duinwachtersgame. Plan je bezoek.

  Water in de duinen
 
     
     
 

Nationale Kraanwaterdag

Heb je de watersmaak te pakken gekregen? Meld je dan ook gelijk aan voor de 5e editie van Nationale Kraanwaterdag op woensdag 27 september. Dit jaar is het thema ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’. Ontdek met je groep alles over deze gezonde en duurzame dorstlesser. Meld jouw school of bso gratis aan via kraanwaterdag.nl.

  Nationale Kraanwaterdag
 
     
     
     
     
 

Week van het geld | 27 t/m 31 maart

 
     
     
  Week van het geld

Basisonderwijs, mbo

Week van het geld

Van 27 t/m 31 maart is het de 12e editie van de Week van het geld. In deze week wordt op scholen in heel Nederland aandacht besteed aan financiële vaardigheden. Het thema dit jaar is 'Bedwing de bling'. Speciaal voor deze week hebben we voor mbo-studenten een geldspecial gemaakt. Hierin geven we jongeren tips and tricks hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te herkennen, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Je kunt het magazine hier bestellen! Basisscholen kunnen aan de slag met de geldlessen voor groep 1 t/m 8.

 
     
 
     
 
  Samenwerkingspartners
Om zoveel mogelijk onderwijsprofessionals bekend te maken met onze educatieve producten werken we vaak samen met partners, zoals Basisonderwijs.online en Uitgeverij Young & Connected.
 
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

       


aanmelden | afmelden