E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | po | winter 2022

 
 
     
 

Eindelijk weer wat positief nieuws nu de coronarichtlijnen zijn versoepeld. Een mooi moment om je te laten zien welke (nieuwe) materialen we voor je hebben om er in de klas een leuk en leerzaam 2022 van te maken! Vrijdag starten de Olympische Winterspelen in Beijing. Gaan jullie ook juichen met de kinderen?

 
     
     
     
  Lespakket Olympische Winterspelen Beijing 2022

Groep 1-8

Lespakket Olympische Winterspelen Beijing 2022

Na de Zomerspelen van afgelopen zomer staan de Olympische Winterspelen weer voor de deur. De Winterspelen zijn 4 t/m 20 februari in Beijing, China. Ook daar kun je in de klas aandacht aan besteden met het Olympisch lespakket. Deze hebben we speciaal voor de Winterspelen aangepast. Met het Olympisch lespakket leren kinderen alles over de Olympische Spelen, van de geschiedenis tot de huidige tradities. Ook is er lesmateriaal over de Paralympische Spelen. Ga naar het lespakket.

 
     
     
 
Tools voor de winter  

Nu het weer winter is, is het weer tijd voor leuke KlasseBoekjes en Timers voor het digibord!

 
     
     
  Doekrant Week van het geld 2022

Groep 1-8

Doekrant Week van het geld 2022

Van 28 maart t/m 1 april is het de 11e editie van de Week van het geld. In deze week wordt op scholen in heel Nederland aandacht besteed aan de financiële vaardigheden van kinderen. Het thema dit jaar is 'Van doekoe tot digi'. De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer kinderen krijgen hun (zak)geld digitaal. Speciaal voor deze week hebben we voor groep 6, 7 en 8 een leuke doekrant gemaakt met opdrachten en spelletjes over veilig online betalen, keuzes maken en sparen voor later. Je kunt de doekrant nu vast bestellen! Ondertussen kan je natuurlijk altijd aan de slag met de geldlessen voor groep 1 t/m 8, zowel digitaal als met de downloadbare werkbladen.

 
     
     
  Les je dorst

Groep 1-8

Les je dorst

Dinsdag 22 maart is het Wereld Water Dag! Een mooie gelegenheid om deze week het onderwerp kraanwater onder de aandacht te brengen in de klas. Met het online educatieplatform Les je dorst leer je jouw leerlingen alles over hoe kraanwater wordt gemaakt en waarom het zo gezond is. Ook ontdek je samen hoe je slimmer om kunt gaan met kraanwater, zodat er ook in de toekomst voor iedereen schoon kraanwater is. Bekijk op de kaart welk drinkwaterbedrijf het water aan de school levert en ga met je leerlingen aan de slag op lesjedorst.nl!

 
     
     
  Feestelijke Opschoondag

Groep 1-8, Bso groepen

Feestelijke Opschoondag

Ieder jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. En op zaterdag 19 maart 2022 doet ze dat voor de 20e keer. Een feestelijke reden om samen weer de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Dus kom ook naar buiten met je klas of bso-groep en steek de handen uit de mouwen! Organiseer je rond de Landelijke Opschoondag een eenmalige actie of maken jullie een vast stukje schoon? Vraag dan een gratis opschoonpakket aan met hesjes, handschoenen en vuilniszakken. Je betaalt alleen verzendkosten.

 
     
     
 
Op zoek naar data met Daan  

Met het lespakket Op zoek naar data met Daan leren kinderen van groep 7 en 8 over grafieken en statistieken. Aan de hand van een digitale praatplaat, filmpjes en werkbladen maken de leerlingen kennis met het CBS als betrouwbare informatiebron. Kijk voor meer informatie op cbs.nl.

 
     
     
     
     
 

Op excursie

 
     
     
  Ontdek de duinen van Dunea

Groep 5-8

Ontdek de duinen van Dunea

Nu de musea weer open zijn ben je ook weer welkom in bezoekerscentrum De Tapuit in Wassenaar. Hier ontdek je welke bloemen, planten en dieren in Nationaal Park Hollandse Duinen leven. In deze bijzondere natuur hangt namelijk alles met elkaar samen. Planten, dieren én het water onder de grond. Doe bijvoorbeeld de spannende Duinwachtersgame of volg de knikker in De Waterfabriek. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie over het zuiveringsproces van drinkwater. Neem contact op met De Tapuit voor een bezoek met je klas!

 
     
     
     
     
 

Binnenkort

 
     
     
  Droppie Water | Voorkom de overstroming

Groep 7-8

Droppie Water | Voorkom de overstroming

Met de recente overstromingen in Limburg nog vers in het geheugen zijn we druk bezig met de programmering van een nieuwe klimaatgame voor groep 7 en 8. Met het spelen van deze game ontdekken leerlingen spelenderwijs welke maatregelen je kunt nemen in het landschap om water beter vast te houden en tijdelijk op te slaan zodat overstromingen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het spel is naar verwachting in maart gereed. Speel nu alvast een van de andere klimaatgames op droppiewater.nl/waterland.

 
     
     
 

Groep 5-6

Binnenkort op Land boven water

Over de hele wereld wordt gebouwd in, op of met water. Met het lesmateriaal 'Land boven water' ontdekken de leerlingen hoe belangrijk waterbouw is in Nederland en specifiek in hun eigen omgeving. Waar in hun omgeving is water? Welke waterwerken zijn er? Ook breiden ze hun onderzoeksvaardigheden uit en snuffelen zo aan de wetenschap- en techniekwereld. Hou landbovenwater.nl in de gaten voor de nieuwe lessen voor groep 5 en 6!

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden