E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | winter 2023

 
 
     
 

Eind januari stonden we eindelijk weer op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs Utrecht. Het was als vanouds een geweldige week met leuke gesprekken met leerkrachten, pm'ers, pabo-studenten en andere onderwijsprofessionals. Bedankt voor jullie inspiratie en enthousiasme!

Hieronder lichten we de nieuwste educatieve materialen toe. Aan alle nieuwe abonnees: welkom!

Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl

 
     
     
     
  Jarige Job in de klas

Groep 1-8

Jarige Job in de klas

Steeds meer gezinnen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en daarom is je verjaardag vieren niet voor elk kind vanzelfsprekend. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Maar hoe geef je dit onderwerp dat zoveel kinderen in Nederland aangaat een plekje in de klas? Daarvoor komt er het lespakket 'Jarige Job in de klas'. Hiermee voer je het gesprek met kinderen over het onderwerp armoede op een meer diepgaande en positieve, speelse manier. Beschikbaar vanaf 1 mei.

 
     
     
  Kinderarbeid? No kidding!

Groep 7-8

Kinderarbeid? No kidding!

Wereldwijd gaan 160 miljoen kinderen niet naar school omdat ze moeten werken. Bijvoorbeeld in een naaiatelier of op een cacaoplantage. Daarmee wordt de kans op het kiezen van een opleiding en een eigen toekomst een stuk kleiner. Basisscholieren zijn de consumenten van morgen. In deze informatieve game onderzoeken kinderen de productieketen van textiel en chocola. Op die manier leren we hen kritische vragen te stellen bij hun aankopen en duurzamer te consumeren. De game gaat medio april live. Bekijk hier alvast de preview: kinderarbeidnokidding.nl.

 
     
     
  Oproep: doe mee aan onderzoek Les je dorst

Groep 1-8

Oproep: doe mee aan onderzoek Les je dorst

Het online educatieplatform Les je dorst leert basisschoolkinderen alles over kraanwater. Samen met de drinkwaterbedrijven zijn we continu bezig met het doorontwikkelen van dit lesmateriaal. Maar dit lukt ons niet zonder jouw waardevolle feedback! Heb je 5-10 minuten de tijd, vul dan de vragenlijst in. Je helpt ons enorm en je maakt ook nog eens kans op een cadeaubon van Bol.com t.w.v. € 20!

 
     
     
  Droppies tuin | Game voor groep 5/6

Groep 5-6

Droppies tuin | Game voor groep 5/6

Wie kent Droppie Water niet? Al meer dan 40 jaar leert Droppie Water leerlingen in het basisonderwijs alles over water. Voor groep 5/6 is er nu een nieuwe game waarbij kinderen de bloemen in Droppies tuin moeten laten groeien. Nadat ze eerst voldoende regendruppels hebben opgevangen in emmers, kiezen ze vervolgens zelf welke bloemen ze laten groeien. Het spel speel je op droppiewater.nl

 
     
     
 

Trammenland

Veel jongeren krijgen op weg naar school te maken met trams. Om te leren wat dan de risico's zijn en hoe te handelen is er de gratis digitale lesmodule Trammenland voor groep 7 & 8 po en 1e klas vo. Nu ook gekeurd voor de toolkit verkeerseducatie van kennisplatform CROW! Bekijk de trailer.

  Trammenland
 
     
     
 
Land boven water po  

Land boven water po

Met Land boven water po ontdekken leerlingen van groep 5 en 6 wat er allemaal nodig is om te kunnen leven met water en hoe belangrijk waterbouw is in Nederland en specifiek in hun eigen omgeving. Met proefjes, filmpjes en een eigen onderzoek. Kijk op landbovenwater.nl/basisonderwijs.

 
     
     
  Ontdek monumenten met Open Monumenten Klassendag

Groep 7-8

Ontdek monumenten met Open Monumenten Klassendag

Nederland, monumentenland, dat kan je wel zeggen. Maar waar staan die monumenten en wat is eigenlijk een monument? In de 3D Monumentenwereld ontdekken leerlingen al zoekend en klikkend verschillende typen. Daarna is het tijd om zelf op pad te gaan met de quiztour: ontdek de monumenten in jouw omgeving en test je kennis! Het gehele lespakket is beschikbaar vanaf 24 maart op openmonumentenklassendag.nl

 
     
     
 

Wie Watt Windenergie

Neem met je vo bovenbouwklas een kijkje in de wereld van windenergie in het transformatorstation van Windpark Fryslân op de Afsluitdijk. Met de virtuele rondleiding Wie Watt Windenergie! volg je de groene stroom van windturbine tot stopcontact. Meer informatie.

  Wie Watt Windenergie
 
     
     
 

Winterboekjes en timers

Ook onze eigen KlasseBoekjes en Timers voor het digibord zijn weer een leuke aanvulling in de klas voor deze winter!

  Winterboekjes en timers
 
     
     
  Lesmodule Waterbeheer

Groep 6-8

Lesmodule Waterbeheer

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is één van de 21 waterschappen in Nederland. Met het nieuwe educatieplatform leren kinderen over de thema's: schoon water, voldoende water, waterveiligheid en democratie. Het platform is bedoeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 die in het werkgebied van AGV wonen. De lesmodule is binnenkort beschikbaar. Houd agv.nl in de gaten voor de lancering!

 
     
     
 

Prentenboek Oasen

Drinkwaterbedrijf Oasen bestaat 140 jaar! En om dat te vieren mochten we het prentenboek Het grote drinkwateravontuur van Sara en Amir maken. Met een mooi verhaal en waterrijke illustraties leren kinderen van groep 3-5 meer over de reis van de waterdruppel en maken ze kennis met de bijzondere kraanwaterwereld. Alle bibliotheken en scholen in het leveringsgebied van Oasen kregen dit boek cadeau. Van het boek verscheen ook een luisterboek. En voor gebruik in de klas is er een praktische docentenhandleiding. Benieuwd naar het boek, lees er meer over.

  Prentenboek Oasen
 
     
     
 

Wereld Water Dag

Op 22 maart is het Wereld Water Dag. Rondom het thema water hebben we uiteraard ook genoeg leuks voor jullie in petto. Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief!

 
     
 
     
 
  Samenwerkingspartners
Om zoveel mogelijk onderwijsprofessionals bekend te maken met onze educatieve producten werken we vaak samen met partners, zoals Basisonderwijs.online en Uitgeverij Young & Connected.
 
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

       


aanmelden | afmelden