E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | zomer 2024

 
 
     
 

De temperaturen stijgen en de zomervakantie ligt alweer in het verschiet. Voor de laatste zomerse weken van het schooljaar hebben wij weer de leukste en leerzaamste activiteiten op een rijtje gezet. En we blikken alvast vooruit op het begin van het nieuwe schooljaar. Fijne zomer!

 
     
     
     
  Nationale Kraanwaterdag

basisonderwijs 1 - 8, buitenschoolse opvang

Nationale Kraanwaterdag

Breng jij samen met alle Nederlandse drinkwaterbedrijven kraanwater onder de aandacht op jouw school, bso of kinderopvang? Tijdens de 5e editie van Nationale Kraanwaterdag op woensdag 25 september willen we iedereen aanmoedigen om meer water te drinken én slimmer en bewuster met water om te gaan. Start het nieuwe schooljaar ook gezond en duurzaam en doe mee met dit leuke evenement. Aanmelden is eenvoudig én gratis! Wil je ook de Kraanwaterdagposters ontvangen, meld je dan vóór 11 september aan via deze link.

 
     
     
  Natuurlijk Zuivel

basisonderwijs 7 - 8

Natuurlijk Zuivel

Met het lesprogramma ‘Natuurlijk Zuivel!’ ontdekken leerlingen uit groep 7 en 8 van alles over zuivel. Hoe ziet het proces van melk tot product eruit? Hoe gaan moderne melkveebedrijven om met duurzaamheid? En wie werken er allemaal in de zuivelsector? Het nieuwe lesmateriaal bestaat uit een krant met allemaal opdrachten en puzzels over zuivel, een website met digitale opdrachten en een video waarin leerlingen meekijken op de boerderij. De jonge boeren Ruben, Kristian en Marleen vertellen enthousiast over het werk. Ga naar het lesmateriaal.

 
     
     
  Wecycle Challenge

basisonderwijs 6 - 8

Wecycle Challenge

Veel mensen willen hun apparaten, lampen en batterijen recyclen maar weten niet goed hoe dat moet, waar ze deze kunnen inleveren of ze vergeten het gewoon. Met de Wecycle Challenge bedenken kinderen van groep 6 t/m 8 zelf oplossingen zodat we allemaal meer gaan ‘wecyclen’. Door mee te doen met de Wecycle Challenge verdient de klas bovendien een beloning voor de school en maken de leerlingen ook nog eens kans op mooie hoofdprijzen! Accept the challenge.

 

 
     
     
  Afval Goed Geregeld

basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo

Afval Goed Geregeld

Wil je met jouw school ook plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) scheiden en deze kosteloos laten ophalen? Hoe meer afval we scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken. Verpact zorgt ervoor dat het gescheiden afval bij de scholen wordt opgehaald, gesorteerd en gerecycled. Scholen kunnen ook gebruikmaken van een educatief programma dat kinderen bewustmaakt van (zwerf)afval en het belang van recycling. Doe ook mee en meld jouw school aan.

 
     
     
     
     
 

12 juni - Internationale Dag tegen Kinderarbeid

 
     
     
 

basisonderwijs 7 - 8

Kinderarbeid? No kidding!

Wist je dat wereldwijd 160 miljoen kinderen niet naar school gaan omdat ze moeten werken? Met de adventure game ‘Kinderarbeid? No Kidding!’ van RVO onderzoeken leerlingen de productieketen van textiel en chocolade, waar soms kinderarbeid aan te pas komt. Ze leren kritisch naar hun eigen koopgedrag te kijken. Naar de adventure game.

  Kinderarbeid? No kidding!
 
     
     
     
     
 

Leerkrachten gezocht voor onderzoek

 
     
     
  Help Droppie Water

basisonderwijs 3 - 8

Help Droppie Water

Al meer dan 40 jaar leert Droppie Water kinderen over schoon en voldoende water en veilige dijken. Op onze educatieve website voor thuis en in de klas vind je klikplaten, spelletjes, lesbladen, onderzoeksopdrachten en proefjes. Om met onze website nog meer aan te sluiten bij de wensen van het onderwijs, vragen we jouw hulp. Het invullen van de vragenlijst kost circa 15 minuten. Laat je je adres achter, dan ontvang je alle vijf de stripboekjes van Droppie Water!

 
     
     
     
     
 

Eropuit

 
     
     
 

basisonderwijs 3 - 8, bso

Op pad met Arie Aardworm

Hoe wordt drinkwater gemaakt en waarom moeten we er zuinig op zijn? Je ontdekt dit en meer samen met ‘Arie Aardworm’ tijdens een wandeling van 4-5 kilometer door een van de waterwingebieden van Vitens. Volg de route, beantwoord de vragen en puzzel het eindwoord. Bekijk de zes routes.

 

  Op pad met Arie Aardworm
 
     
     
     
     
 

14/15 september - Open Monumentendag

 
     
     
 

basisonderwijs 7 - 8

Open Monumenten Klassendag

Ontdek de monumenten in jullie omgeving met Open Monumenten Klassendag. Er zijn drie interactieve digitale tools: de 3D Monumenten-wereld, de Monumentenquiz en het Spreekbeurtpakket. Warm jouw leerlingen in de weken voor Open Monumentendag alvast op met de tools.

  Open Monumenten Klassendag
 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden