E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor onderwijs
nieuwsbrief | zomer 2019

 
 
     
 

In een nieuw jasje presenteren we onze meest actuele educatieve materialen.
Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
  Kraanwaterdag

Groep 1-8

Kraanwaterdag

Op donderdag 25 september is het Kraanwaterdag. Op zoveel mogelijk scholen drinken de kinderen kraanwater in plaats van gezoete drankjes. Kraanwater is namelijk ontzettend gezond en kinderen kunnen zich beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Bovendien bespaar je zo een hoop plastic. Doet jouw school ook mee? Meld jouw school vóór 11 september aan en ontvang de gratis Kraanwaterdag-les én maak kans op mooie prijzen! Ga naar kraanwaterdag.nl.

 
     
     
  Wijzer in geldzaken

Groep 1-8

Wijzer in geldzaken

Het tweede thema op geldlessen.nl is gereed. In de les ‘Slim sparen en plannen’ kijken de leerlingen naar de toekomst. Hoe spaar je voor leuke en onverwachte uitgaven? De gratis les is beschikbaar voor groep 1 t/m 8 en bevat een introductiefilm, kopieerbare werkbladen, groepsopdrachten en een handleiding. Het derde en vierde thema verschijnen in oktober.

 
     
     
  Jeugdwatersnoodmuseum

Groep 5-8

Jeugdwatersnoodmuseum

Op zoek naar een leuk en educatief uitje? Kom dan naar het gloednieuwe Jeugdwatersnoodmuseum in Ouwerkerk in Zeeland. In deze speciale jeugdroute door het Watersnoodmuseum ontdekken kinderen de waargebeurde verhalen van Koos en Mina die de Watersnoodramp van 1953 zelf meemaakten.

 
     
     
     
     
 

Meer nieuws

 
     
     
 

Open Monumenten Klassendag (PO)

Op vrijdag 13 september bezoeken overal in Nederland basisschoolleerlingen een monument in de buurt tijdens Open Monumenten Klassendag! Maar met je klas een monument bezoeken kan ook later dit schooljaar, want het is elke schooldag Open Monumenten Klassendag! Breng met jouw leerlingen van groep 5-8 een bezoek aan een monument in de buurt en gebruik daarbij de gratis Monumentenkijkers.

 
     
     
 

Gastles Liliane Fonds (PO)

De interactieve gastlessen van het Liliane Fonds laten jouw leerlingen van groep 5-8 anders kijken naar de wereld om hen heen. Je kunt nu kiezen uit drie thema’s: ‘Wereldburgerschap’, ‘Wat wil jij later worden?’ en het nieuwe thema ‘Onderwijs en handicap’.

 
     
     
     
     
 

Binnenkort

 
     
     
 

Groente en Fruitspel (PO)

Met het Groente en Fruitspel ontdekken leerlingen van groep 1 t/m 3 spelenderwijs meer over gezond eten. Speel het spel voor of na het fruitmoment. Het Groente en Fruitspel is vanaf oktober te bestellen via de webshop van het Voedingscentrum.

 
     
     
 

Games Droppie Water klimaatadaptatie (PO)

Het klimaat verandert, hoe gaan de waterschappen daarmee om en wat kunnen mensen zelf doen? Leerlingen van groep 7/8 ontdekken aan de hand van minigames meer over bodeminklinking, dijkinspectie en het verdelen van water in periodes van droogte.

 
     
     
 

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (VO)

Binnenkort lanceert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een volledig nieuwe onderwijsportal. Daarmee komt een schat aan uniek beeldmateriaal beschikbaar om je lessen te verrijken. In het najaar verschijnen drie inspiratielessen voor de onderbouw over herdenken, het puberbrein en klimaatverandering.

 
     
     
 

Havenberoepenwijzer (VO/MBO/HBO/WO)

Met de havenberoepenwijzer ontdekken leerlingen welke beroepen je allemaal in de haven kunt uitoefenen. Dit najaar beschikbaar in het EIC Mainport Rotterdam en online.

 
     
     
 

Het Utrechts Archief

In oktober opent het vernieuwde Utrechts Archief. Maak met je leerlingen een verrassende ontdekkingstocht door de Utrechtse geschiedenis.

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden