E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | zomer 2020

 
 
     
 

De laatste weken van dit buitengewone schooljaar zijn aangebroken. Na de zomer gaat het onderwijs weer verder. Nog steeds anders, maar ook steeds meer richting normaal. In deze nieuwsbrief geven we je tips voor hoe je het nieuwe schooljaar fris kunt starten met nieuwe lesmaterialen en leuke educatieve uitjes. Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
  Nationale Kraanwaterdag

Groep 1 t/m 8

Nationale Kraanwaterdag

Woensdag 23 september 2020 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Zij roepen alle basisscholen en bso’s op om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Doen jullie ook mee? Scholen en bso's die zich aanmelden ontvangen gratis materialen.

 
     
     
  Breng leven in je tuin

Groep 5 en 6

Breng leven in je tuin

Met dit lesmateriaal ontdekken leerlingen van groep 5 en 6 alles over insecten en kleine beestjes én leren ze hoe ze deze kunnen helpen. Het gaat over bekende beestjes zoals lieveheersbeestjes, vlinders en spinnen, maar ook over minder bekende insecten zoals de libelle, oorworm en de sluipwesp. Gebruik ook het plantenblad om van de (school)tuin een insectenparadijs te maken of maak samen een insectenhotel! Download de materialen gratis op brengleveninjetuin.nl

 
     
     
  Boek een uitje met de klas

PO en VO

Boek een uitje met de klas

Musea en bezoekerscentra zijn weer open en in het nieuwe schooljaar zijn schoolklassen ook weer welkom. Tijd om weer plannen te maken voor een leuk en educatief uitje met je (toekomstige) klas. Nog geen idee wat te doen? We hebben een mooie selectie voor je gemaakt. Op de kaart zie je waar in Nederland je terecht kan.

 
     
     
     
     
 

Meer nieuws

 
     
     
 

Groep 7 en 8

Waterland klimaatspel

Met de nieuwe minigames van Droppie Water voor groep 7/8 ontdekken de leerlingen spelenderwijs wat zowel waterschappen als inwoners kunnen doen om met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld je tuin inrichten? En waar moet in tijden van droogte als eerste het water naartoe? Speel de minigames in de klas.

 
     
     
 

Groep 1-8

Landelijke Opschoondag in september

De Landelijke Opschoondag is hét moment voor scholen, inwoners, ondernemers, verenigingen en sportclubs om samen in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval. Dit jaar is de Landelijke Opschoondag verplaatst naar zaterdag 19 september. Die dag is het ook World Cleanup Day, een  initiatief van de Plastic Soup Foundation. Kom met je school of bso in actie en meld je aan!

Landelijke Opschoondag in september
 
     
     
 

PO en VO

Veiliger op weg met PazzUp

Veel kinderen stappen weer op de fiets naar school en komen daarbij ook een spoorwegovergang tegen. Maar wat zijn daar de regels en hoe gedraag je je? Voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs is er het lesmateriaal PazzUp. Voor basisschoolkinderen (groep 5 t/m 8) met een interactieve spoorkaart en animaties van Simon de Spoorwachter. Voor het voortgezet onderwijs (onderbouw) met het boetespel en de spoorquiz. Ook kan je een gastles boeken. Kijk op pazzup.nl.

 
     
     
 

Groep 1-6

Energizers waar je slimmer van wordt

Tussen al dat zitten door is het goed en leuk om samen met je leerlingen te bewegen. En ook nog eens leerzaam als er tussendoor weetjes verschijnen! Gebruik onze Brainergizers in de klas. Energizers waar je slimmer van wordt. Nu beschikbaar met thema's insecten en windenergie. Ga naar de brainergizers.

Energizers waar je slimmer van wordt
 
     
     
 

Groep 1-8

Zomer op het digibord

De Timer Tool is een aftellende klok voor op het digibord, die je kunt instellen in minuten en seconden. Er zijn verschillende Timer Tools beschikbaar, zowel analoog als digitaal en met verschillende thema's. Gebruik nu bijvoorbeeld de timer met het smeltende ijsje of een glas limonade! Download deze zomertimers.

Zomer op het digibord
 
     
     
 

Groep 5-8 en vmbo

Spreekbeurtpakket over zuivel

Zuivel eten en drinken we elke dag. Maar wat valt eigenlijk onder zuivel en waar komt het vandaan? Naast het lesmateriaal over zuivel is er nu ook een spreekbeurtpakket voor leerlingen van 5-6, 7-8 en het vmbo. Tip jouw leerlingen en leer zelf ook een boel over dit onderwerp! Ga naar de spreekbeurtpakketten.

Spreekbeurtpakket over zuivel
 
     
     
 

Bovenbouw VO

Lesmateriaal economie

De Nederlandsche Bank biedt veel lesmaterialen voor het vak economie. In 'De Wereld van DNB' leren jouw leerlingen bijvoorbeeld over de kerntaken van De Nederlandsche Bank en wat het belang daarvan is voor de welvaart in Nederland. Of laat ze kennismaken met economische verbanden en de gevolgen van een aanpassing van de rente of de belasting met 'Scoren met beleid'. Tip: koppel dit aan de gevolgen van de coronacrisis en je les is compleet.

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden