Olympisch lespakket

Lesmateriaal over de Olympische Spelen.
De Winterspelen in PyeongChang 2018 staan natuurlijk centraal.

Het lesprogramma belicht in uiteenlopende sportieve lessen de drie Olympische kernwaarden excelleren, respect en vriendschap. Met het levendige lespakket wordt op een actieve manier een kijkje genomen in de wereld van de Olympische Spelen. Een maand later starten de Spelen voor sporters met een handicap: de Paralympische Spelen. Ook hiervoor ontwikkelde TeamNL digitaal lesmateriaal voor de groepen 5-6 en 7-8 van de basisschool.

Het Olympisch lespakket is geschikt voor alle groepen van de basisschool. Voor de groepen 1 tot en met 4 bestaat de module uit gymlessen, filmpjes, kleurplaten en een quiz. De groepen 5 tot en met 8 verdiepen zich in het gastland, de cultuur, de sporten en de locatie. Deze opdrachten sluiten aan bij de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. Ook hier bekijken de leerlingen Olympische filmpjes en gaan zij aan de slag met knutselopdrachten tijdens de les handvaardigheid.
De leerkracht kan sportlessen van verschillende sportbonden downloaden en deze gebruiken tijdens de gymles. Het lespakket is volledig digitaal en kosteloos te gebruiken.