Sjaak's scholentour

Doe- en beleefbus voor Zeeuwse scholen

Wie kan met een stroomfiets de meeste lampen laten branden? Hoe kun je het beste energie besparen? En wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Sjaak's Scholentour van DELTA Energieadviseur Sjaak gaat langs bij Zeeuwse basisscholen en leert kinderen spelenderwijs meer over duurzaamheid, energie(besparing) en veilig internetten. Sjaak's scholentour biedt een educatief dagprogramma voor alle groepen. Met een speciaal ingerichte doe- en beleefbus gaat Sjaak langs de scholen. Leerlingen gaan na een gastles in de klas, zelf aan de slag gaan met een energiecircuit. Ook zijn er spelletjes voor op het schoolplein en in de klas.

Na afloop van deze dag kunnen alle leerlingen nog drie weken meedoen met de educatieve game 'Het Groene Huis', waarin ze een virtueel huis energiezuiniger maken. In de ZeelandNet Fotowedstrijd scoren leerlingen punten door het uploaden van foto’s op het gebied van energie(besparing) en multimedia. De school met in totaal de meeste punten aan het einde van het schooljaar is Zeeuws kampioen en wint een zonnepanelen installatie.