De WaterMakers van Limburg

Drinkwater van bron tot kraan voor groep 7

Dagelijks gebruiken jij en jouw leerlingen veel water. Om te douchen, de wc door te spoelen, af te wassen, thee te zetten, planten water te geven en om te drinken natuurlijk. Veilig drinkwater is letterlijk van levensbelang. Het lijkt heel vanzelfsprekend dat er betrouwbaar drinkwater uit de kraan komt. De leerlingen zullen zich niet realiseren dat diverse medewerkers van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) dagelijks hard werken om iedereen in Limburg van gezond drinkwater te voorzien.

Op de website watermakerslimburg.nl maken leerlingen uit groep 7 kennis met vijf van de Limburgse WaterMakers: de Onderzoeker, de Inspecteur, de Operator, de Monteur en de Servicemedewerker. Deze WaterMakers laten de leerlingen zien welke weg het water aflegt van bron tot kraan. Ook gaan de leerlingen aan de slag met de thema’s gezondheid en duurzaamheid.

WML ontvangt ook groepen in het bezoekerscentrum in Heel. WML haalt de leerlingen op met de speciale Waterschoolbus. Ter plekke doen de leerlingen een zintuigprikkelende speurtocht en bezoeken ze de waterfabriek.

WaterMakers Limburg ontving in 2019 in Berlijn een Comenius EduMedia Siegel. Een erkenning voor kwalitatief hoogwaardig digitaal educatief materiaal.

De website is ontwikkeld voor Waterleiding Maatschappij Limburg.