WaterWise

Digitale lesmodule over water

Nederland leeft met water, dat is altijd al zo geweest. Maar de stijgende zeespiegel, heftige regenbuien en rivieroverstromingen plaatsen ons voor nieuwe uitdagingen. De lesmodule Waterwise.nl behandelt deze (en meer!) onderwerpen voor uw leerlingen in de onderbouw, aansluitend bij het curriculum.

Waterwise.nl is een interactieve lesmodule over water voor leerlingen van vmbo, havo en vwo. Aan de hand van tv-fragmenten, animaties en spelvormen leren ze alles over schoon, veilig en voldoende water. U kunt Waterwise inzetten tijdens de aardrijkskundeles met behulp van diverse werkbladen. Die werkbladen leiden uw leerlingen door de site en laat ze actief aan de slag gaan met allerlei leuke en interactieve opdrachten. Naast een algemene introductie kunt u ook kiezen voor regionale opdrachten. Kijk onder de knop Docenten.

Na de lancering in maart 2013 hebben de waterschappen als initiatiefnemers niet stilgezeten. Met de vele enthousiaste en nuttige reacties van docenten hebben we de website nóg completer en leerzamer gemaakt. Met onder meer extra lesstof voor 3 havo/vwo leerlingen in de vorm van een praktische opdracht over vismigratie. Deze kunt u wellicht laten uitvoeren met een voorbeeld in uw eigen regio. Kijk voor actuele informatie over uw eigen omgeving ook op de website van uw waterschap!

WaterWise is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse waterschappen.