Wecycle-leskoffer

Wecycle heeft voor de Natuur- en Milieu-Educatiecentra (NME's) een speciale leskoffer ontwikkeld over het inzamelen en recyclen van kleine elektrische apparaten en spaarlampen. Voor elke bouw zijn er twee activiteiten. De onderbouw kan het grondstoffenspel spelen. Hierbij verzamelen de kinderen met een dobbelsteen de grondstoffen die nodig zijn voor een product. Ook kunnen de kleuters met het prentenboek 'Lieke ruimt op' aan de slag. De opdracht hierbij is de prenten in de goede volgorde te leggen of het prentenboek na te spelen.

Voor de middenbouw is het grote Wecyclespel ontwikkeld, dat verwant is aan het bordspel 'Kolonisten van Catan'. Vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en speelkaarten kopen of ruilen: het zit allemaal in dit spel. Doel is grondstoffen te sparen voor elektrische apparaten en spaarlampen. Het beantwoorden van vragen staat centraal in een ander spel: de Wecycle-Bingo. Wie als eerste alle goede antwoorden op zijn of haar kaart heeft, die wint.

De bovenbouw wordt uitgedaagd een echte Wecycle-campagne in elkaar te zetten en/of een inzamelactie te organiseren voor de school. De leskoffer bevat tips én materialen om zelf aan de slag te gaan en een mooie actie of campagne op touw te zetten. Als ondersteuning kunnen leerlingen gebruik maken van de Postertool om zelf posters, flyers of kaarten te ontwerpen.