Wecycle your Future

Leerlingen hebben elke dag plezier van de gadgets om hen heen, zoals telefoons, speakers en spelcomputers. En dat willen ze zo houden! Al deze elektrische apparaten zitten vol met grondstoffen. Door de afgedankte apparaten te recyclen, wordt het milieu minder belast, schaarste voorkomen en kan iedereen blijven genieten van al deze elektronica. Maar dan moeten apparaten wel apart worden ingeleverd!

Voor het vak aardrijkskunde heeft Wecycle de lesbrief Urban Mining ontwikkeld over grondstoffenschaarste, afvalproductie en urban mining. De lesbrief is flexibel inzetbaar en bestaat uit mogelijkheden voor verdieping en uitbreiding.

Wilt u samen met de leerlingen óók de theorie in praktijk brengen, dan kunt u een keer per jaar meedoen met de landelijke inzamelactie. Die loopt van 1 september t/m 30 november. U kunt u met de kinderen kleine elektrische apparaten inzamelen in ruil voor een mooie beloning. Doet u mee, dan haalt Wecycle aan het einde van de inzamelperiode de ingezamelde apparaten gratis bij u op.

Wilt u gratis gebruik maken van het educatieve aanbod van Wecycle of wilt u meedoen met de inzamelactie wordt dan Wecycle-partner. Vul direct het aanmeldformulier in.